Svedbehandlinger

Svedbehandlinger af sved og svedlugt under armene har indtil for nyligt været mere eller mindre effektive antiperspiranter eventuel i kombination med svedbehandling med aluminiumchlorid (perspirex).

Hos lægen kan der gives recept på lægemidler, der hæmmer svedproduktionen, men ofte har disse mange bivirkninger f.eks. påvirkning af syn og fordøjelse. Tidligere anvendte man meget operationer, men disse foretages nu sjældent pga. risiko for bivirkninger ikke mindst den meget hyppigt forekommende kompensatoriske hyperhidrose, hvilket betyder, at man efterfølgende sveder overdrevent et andet sted fra.

Mest populært er svedbehandlinger med botox indsprøjtninger. Disse er effektive, men skal typisk gentages hver 6. – 7. måned resten af livet, da effekten er kortvarig. Desuden afhjælper botox behandlingen ikke eventuelle lugtgener.

MiraDry® svedbehandlinger har været anvendt i flere år i USA med stor succes og er på nuværende tidspunkt også udbredt i det meste af Europa, herunder Skandinavien dog ikke i Danmark før nu.

SAMMENLING AF SVEDBEHANDLINGER
EFFEKTVARIGHEDIKKE KIRURGISK
Stærke antiperspiranterDårligDaglig brug
Botox indsprøjtningMidlertidig – kræver løbende behandlinger hver 6. – 7. månedIndsprøjtninger med tynd nål
OperationAfhænger af anvendt teknikPotentielle komplikationer og risici ved operationen
MiraDry® Behandlingen✓*

* Lokalbedøvende indsprøjtninger

Info om tilgængelige svedbehandlinger

Deodorant

En almindelig deodorant er principielt blot en parfume til anvendelse under armene. Desværre kan dette medføre parfumeallergi og hudlæger anbefaler derfor oftest at undlade at anvende parfumerede deodoranter.

SVEDfri MiraDry svedbehandling af hyperhidrosis

This post is also available in: English